Канадці створили унікальне пиво для спортсменів

Сбт, 03/05/2014 - 13:08

Вчені і спортсмени протягом багатьох років сперечаються про те , чи варто вживати пиво після тренувань чи ні. Крапку в цій суперечці може поставити компанія, що створила спеціальне пиво для спортсменів. Раніше вчені вже неодноразово заявляли , що цей напій набагато краще відновлює водний баланс після тренувань , ніж вода.

Останнім доказом цього твердження стали результати дослідження , проведеного професором Мануелем Гарсоном , який обстежив групу студентів з 40 чоловік . Тоді він також дійшов висновку , що ячмінні напої є  кращими для спортсменів , ніж вода.

У своїх роботах вчені вказували , що в пиві міститься більше 30 мінералів і мікроелементів , тому воно на 50 % забезпечує потребу людського організму в магнії і фосфорі і на 20 % - в калії . Крім того , пінний напій сприяє травленню , знижує стрес, що виникає при екстремальному перенапруженні , підвищує м'язову силу і покращує координацію рухів.

Однак аргументи противників виглядали не менш переконливо . Так , скептично налаштовані дослідники звертали увагу на мінуси вживання пива , яке подразнює слизову шлунка , внаслідок чого порушується процес травлення.

За словами вчених , при постійному споживанні пінного напою можна обзавестися " пивним " животом " , бичачим " серцем і імпотенцією або фригідністю . Тепер крапку в цій суперечці можуть поставити розробники канадської компанії , що створили унікальне пиво для спортсменів.

Їх винахід називається Lean Machine Ale і дійсно буде продаватися в якості спортивного напою , пише журналіст. Відповідно до опису новинки , вміст алкоголю в пиві складає всього 0,5 % , тому спортсмени можуть не боятися за зниження точності рухових реакцій.

Однак основною родзинкою Lean Machine Ale є входять  антиоксиданти і електроліти , які допомагають організму відновлюватися після фізичних навантажень шляхом збагачення організму життєво важливими живильними речовинами. Але і це ще не все - в канадському пиві яке зміцнює імунну систему , міститься 77 калорій , 7 г білка і 7 різних вітамінів .

" Це перший у своєму роді продукт , який об'єднає спорт , відновлення і пиво" , - підкреслили творці спортивного напою.
 

Читайте більше

RedTram