Опубликовано в рубриках:

Пивний ринок України: підсумки цього року та прогнози на наступний

Автор: Евгений Депутат

Объемы производства пива в Украине снижаются рекордными темпамиКомпанія «Укрпиво», що об’єднує близько 80% виробників пива в Україні, очікує скорочення виробництва пива в 2014 році на 13%, або на 36 млн. дал до 240 млн. дал порівняно з 2013 роком

Про це “Українським Новинам” повідомив виконавчий директор компанії Ігор Товкач, пише «Пиво України».

За його словами, потужності з виробництва пива в Україні завантажені в цьому році в середньому всього лише на 52% через різке зростання акцизів в поточному році і, відповідно, збільшилися роздрібних цін.

«Вже зрозуміло, що буде “мінус” 13% … Ще одна причина — заборона на експорт до Росії, складності в торгівлі з Кримом і на території Донецької та Луганської областей. При цьому потрібно враховувати зниження платоспроможності споживачів і інфляцію», — сказав Товкач.

Він зазначив, що фактичного наповнення бюджету в результаті підвищення акцизів не відбулося, як планувалося раніше фіскальними органами.

«Замість цього продовжує зростати тіньовий ринок алкоголю. Він уже досяг 32% від загального легального ринку і оцінюється в більш ніж 12 млрд гривень», — сказав експерт.

Він додав, що цього року трохи скоротиться імпорт пива в Україні у зв’язку зі зниженням попиту на внутрішньому ринку і значно скоротиться його експорт, схожа тенденція зберегтися і в наступному році.

«Більшу частину експорту ми поставляли на ринок Росії (6% від загального виробництва), яка закрила його для нас. Ми також втратили ринок Криму — ті ж обсяги. Незрозуміло, що буде далі з Донбасом», — сказав Товкач.

За прогнозами компанії, в 2015 році поліпшення на ринку пива теж не очікується.

Товкач зазначив, що на тлі складної політичної та економічної ситуації в країні, низької платоспроможності населення, непродуманої державної політики щодо регулювання галузі може статися падіння виробництва пива ще на 10% порівняно з поточним роком до приблизно 215 млн дал.

По матеріалам agravery.com.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (2 votes cast)
Пивний ринок України: підсумки цього року та прогнози на наступний, 7.5 out of 10 based on 2 ratings

Написать отзыв

Комментарий

Вы также можете войти через профиль:   Google Facebook Twitter OpenID Webmoney