Пиво “Шульц” – “Візьми веселку з собою” :)
Саме під таким гаслом, як мені здається, треба було продавати пиво від броварні «Шульц» на SeptemberFest-2013, що проходив у Києві з 13 по 15 вересня 🙂
Всього міні-пивоварня продавала п’ять сортів пива (справа наліво на фото):
- Світле
- Крапивне
- Медове
- Вишневе
- Кавове (немає на фото)
В принципі усе пиво було непоганим.
Світле – досить ординарне як для міні-броварен, хоча і виділяється більш вираженою хмільовою гірчинкою, ніж в інших “міні”. Мабуть дають про себе знати чеське коріння пивовара Даніеля Ваші (Daniel Vasha).
Крапивне було із трав’яним присмаком (що зовсім не дивно :)). І саме це пиво було найбільш популярним на фесті у «Шульца», мабуть усім хотілося спробувати «зеленького» 🙂
Медове пиво. Цей сорт я б хотів виділити окремо – це саме найкраще медове пиво, яке ми (я та Павел Гайдаржи) куштували у своєму житті. В ароматі пива були дуже гарно виражені медові нотки навіть, я б сказав, нотки медових стільників (про всяк випадок – російською «соты»). У смаку – те ж саме. А що саме головне – смак меду був дуже натуральним та не забивав у післясмаку хмельову гірчинку.
Вишневе пиво – гарний fruit beer із присмаком вишні у смаку і хмільовою гірчинкою у післясмаку. Мабуть одне із самих збалансованих видів серед фруктового пива, що я куштував. У ньому фрукти не забивають повністю смак пива і не роблять тим самим його схожим на компот.
Варто ще відмітити, що в усіх вище перерахованих сортах інтенсивність хмельової гірчинки була майже однакова – Даніель Ваша “підтримує марку” 🙂
А от Кавове пиво – це взагалі окрема історія. Як нам сказав дуже веселий продавець, це пиво «не пошло» у ресторані в універмазі «Україна», і його вирішили виставити на фест.
Після того, як я його скуштував, я відразу зрозумів чому саме воно «не пошло» – пиво було із дуже гарно вираженою кавовою кислинкою у смаку, що, скоріш за все, каже про те, що воно було зварене із додаванням кавових зерен виду Арабіка. У нашій країні люди звикли до суміші зерен Арабіки та Робусти, де останнього типу зерен досить багато, щоб зробити каву менш кислою. При цьому зерна кави в нас дуже сильно обжарюються, що також зменшує кислинку.
То ж з точки зору людей, що звикли до майже геть іншого кавового смаку, це пиво було дуже кислим, а тому і «дивним». Хоч насправді продукт був реально першокласним. Але… Не для мас, принаймні в нашій країні. От у центральній Європі, його б скоріш за все сприйняли б дуже гарно 🙂
Ось так 🙂 А, ще хочу сказати, що черга до намету «Шульца» разом із наметами із Ferdinand та Pernstejn (завдяки Портеру) після 16:30 була майже завжди, причому додходила до 50-60 людей! Думаю, що після фесту клієнтів в універмазі «Україна» побільшає, а вільних місць навпаки – поменшає 🙂
Пиво "Шульц" - "Візьми веселку з собою" 🙂,Я даже не буду описывать все свои впечатления. Могу выслать фотку кружки дункеля пшеничного с очаровательной косточкой лимона на дне 🙂 Очень “порадовала” подача ко всем заказанным мясным блюдам маринованного лука. Видать с таким пивом лучше, чтобы и вкуса нельзя было почувствовать.
Итог один – я не ходок в Шульц и Пивариум.
А я ось так ходив:
https://lh4.googleusercontent.com/-UPjK4dWPMSA/Uka0EC3rjDI/AAAAAAAAD-k/6–OdLEEqXo/w480-h797-no/20130926_201314.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-845bLdthVKo/UkazzyDA4iI/AAAAAAAAD-Y/Cf2fsdRK1Nk/w480-h797-no/20130926_200524.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-NdX1yHMGsu0/Uka0SgiCt3I/AAAAAAAAD-w/cFMBGvyXKic/w958-h577-no/20130926_203127.jpg
1,5 года назад я посетил эту пивоварню, после повторного посещения думаю на три года можно смело забыть об этом заведении.