Дегустація пива від івано-франківської міні-пивоварні “Ягер”

Автор: Евгений Депутат

Возрождение мини-пивоварни Ягер в Ивано-ФранковскеВ минулому році івано-франківська міні-пивоварня “Ягер”, яка була відкрита ще в далекому в 2003 році, після зміни власника вийшла зі «сплячки». Власники зробили повноцінний офіційний сайт, відкрили фірмовий заклад Пивной клуб «Ягер», а також почали виробництво нових сортів пива.

На сьогоднішній день тут варять три сорти пива:

  • Хмільне
  • Медове
  • Святкове

Нещодавно до нас на дегустацію потрапили два сорти (Світле та Медове) від цієї міні-пивоварні. На жаль, третього сорту в наявності (станом на середину липня) не було.

Років 5-7 тому мені вже доводилось куштувати пиво від цієї пивоварні, але проводити зараз якісь паралелі я не візьмусь. Запам’ятав тільки, що пиво на той час було типове для тодішнього регіонального міні-пивоваріння – бруднувате, майже без хмелю, але при цьому з досить насиченим смаком.

Подивимось, яким є івано-франківський “Ягер” зараз і перейдемо безпосередньо до дегустації. Почнемо з “Хмільного”.

Дегустація пива від івано-франківської міні-пивоварні Ягер

Пиво солом’яного кольору з вираженою дріжджовою мутністю. В невиразному ароматі: хлібно-дріжджові тони та трохи зернових ноток. В цілому лаский, хоч і досить приємний запах.

Тіло досить щільне, у прісному смаку і післясмаку: легка хлібно-зернова солодкавість, зелене яблуко (ацетальдегід), дріжджові тони і легка кислинка. Хміль не помітний взагалі.

Висновок. Ягер Хмільне – легке, прісно-монотонне світле пиво з пустуватим хлібно-дріжджовим смаком та абсолютно не гірке. Нагадує свого роду світлий солодовий квас.

Із особливостей можна відмітити, що окрім яблучних відтінків в пиві майже непомітні інші посторонки. Хоча й багатством смаку воно, на жаль, не відрізняється.

Слідом спробували Ягер “Медове”.

Дегустація пива від івано-франківської міні-пивоварні Ягер

Пиво насиченого янтарного кольору з дріжджовим відтінком.

В ароматі: мінеральна вода, хлібні тони та трохи медових ноток. Стиль запаху абсолютно такий самий, як і в “Хмільному”.

Тіло досить щільне, в смаку: хлібно-фруктові тони, медові нотки та характерний смак мінеральної води.

В грубуватому післясмаку: брутальна гірчинка (не дуже схожа на хмільову) та легка кислинка.

Висновок. Ягер Медове – досить невиразне медове пиво з прісним хлібно-фруктово-медовим смаком. Медовість відчувається досить акцентовано (дивно, що не в виразній солодкавості), але дещо монотонно і “нудно”.

На жаль, обидва сорти відверто не вразили і залишили досить посереднє враження. Із особливостей івано-франківського “Ягера” я би в першу чергу відмітив характерну прісноту (в якості аналогії модна привести недосолену їжу), яка багато в чому визначає його сутність.

Якщо мені не зраджує пам’ять, раніше пиво цієї пивоварні було значно “бруднішим”. Втім чи стало воно зараз кращим це ще питання.

В принципі, якщо врахувати ціну цього пива (12-14 гривен за келих 0.5л!) і той факт, що воно дійсно має особливий смак, то при можливості я б рекомендував його спробувати.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.8/10 (4 votes cast)
Дегустація пива від івано-франківської міні-пивоварні "Ягер", 5.8 out of 10 based on 4 ratings

Написать отзыв

Комментарий

Вы также можете войти через профиль:   Google Facebook Twitter OpenID Webmoney