Гуцульска крафтова броварня «Ципа». Закарпатьска обл., с. Кваси
- Адреса
- H09, Кваси, Закарпатська область
- GPS
- 48.154043, 24.280814
- Телефон
- +380 (67) 108-24-00
- Час роботи
- з 10:00 до 23:00
Гуцульська крафтова броварня «Ципа» була заснована у 2015 році в селі Кваси – дуже мальовничому місці на Гуцульщині. Пивоварня є частиною ресторанного комплексу, до якого окрім неї входить також ресторація «Гагарін та Бокораш».
Будівля має два поверхи, броварня звичайно ж знаходиться на першому 🙂 Нижня зала оформлена у пабному стилі з масивними меблями та парочкою диванів наприкінці зали.
Якщо уважно придивитись, то на останньому фото можна побачити яйцевидні споруди. Як ви вже правильно здогадались це і є броварня. Недарма ж вона зветься “Ципою” 🙂 Таке оформлення забезпечує гостям чудову нагоду на власні очі спостерігати за процесом виробництва, адже через скляну перегородку добре видно «серце» броварні.
Пиво у “Ципі” вариться на німецькому устаткуванні Braumeister лише з натуральних інгредієнтів переважно з Німеччини та Чехії. Кінцевий продукт, звичайно ж, не піддається пастеризації та фільтрації.
Дозріває пиво у старовинному підвалі щонайменше 30 діб (а деякі сорти й по кілька місяців), природно, без жодного прискорення. Напій подається на барну стійку спеціальним пивопроводом безпосередньо з підвалу, що дозволяє уникнути температурних перепадів і зберегти смак. Взагалі, як можна побачити, в броварні дуже мало автоматизації, усю основну роботу виконують люди, відтак пиво “Ципа” літерально ручної роботи 🙂
Треба також відзначити, що для приготування пива використовується вода з місцевого високогірного джерела, яку не піддають спеціальній обробці. Окрім того, тутешній “крафт” регулярно збагачується оригінальними гуцульськими додатками такими як, наприклад, яфини (чорниця), карпатські трави чи смерекові гілочки.
Зараз у наявності є наступні сорти пива:
- Світлий, добре охмелений лагер «Ципа Біла».
- Сухий стаут «Ципа Чорна».
- Карпатський ель з гірськими травами «Ципа під травов».
- Лагер з використанням прикопченого солоду «Ципа Копчена».
- «Ципа під смереков» – світлий ель, зварений із додаванням смерекових гілочок під час процесу бродіння.
- «Ципа Самотня» – гіркий pale ale, зварений з використанням 100% мюнхенського солоду та австралійського хмелю Ella.
- «Ципа Гірська» – американо-карпатський ель з яфинами, гірським медом та американським хмелем.
Варто зауважити, що більшість сортів можна спробувати у наступних містах:
- Київ:
- Чеська господа Pilsner
- Паб Мохнатий Хміль
- Львів:
- Дніпропетровськ:
- Пивотека “Beer Bank”
- Ресторан “Наше пиво”
- Харків:
- Red Door Pub
- Пивотека “Vasko da Gama”
Окрім того, можна замовити Ципу у пляшках в інтернет-магазині.
Сайт: страница Facebook, https://tsypa.com.ua/ та 3D-тур
P.S. Щоб ви мали повну уяву про комплекс, ось декілька фото ресторації «Гагарін та Бокораш»:
Дивіться також інші міні-пивоварни в Україні:
Доброго дня!
Багатьом вдається 🙂 Підкажіть, будь ласка, коли Ви лишали заявку і на чиє ім’я? Або напишіть нам свої контакти у приватні повідомлення на фб-сторінку (https://www.facebook.com/TsypaRest), щоб ми могли з Вами зв’язатися і з’ясувати ситуацію.
Кому нибудь удалось заказать пиво через сайт? Сделал заказ – и ни ответа ни привета, а контактов доставки там нет.